Häng med på Turglädje 2016, 7-10 juli

Städjan, Idre Fjäll

Det finns en glädje i att vara ute, ute på tur tillsammans eller rätt och slätt – Turglädje!

Turglädje 2016

Turglädje är sommarens verklig höjdpunkt för dig som älskar friluftsliv och äventyr i alla former. Ett tillfälle att träffa likasinnade och att uppleva. Under dagarna arrangeras turer med friluftskändisar, kurser och aktiviteter. Ur det breda programmet välja du det du gillar mest att göra eller testa något helt nytt. Vandringsturer, cykling, klättring och paddeläventyr står på programmet. Kvällarna fylls med föreläsningar, film och bildvisningar från äventyr i när och fjärran. Och livemusik. Bland många andra så kommer äventyrerskan Annelie Pompe och berättar om upplevelser i bergen och i havets djup. Vill du, så kan hon lära dig att hålla andan under vatten i två minuter. Och så är det förstås Carl von Linné och Linnés Fjällmarsch upp på nationalfjället Städjan.

Hur du syr ihop dina dagar avgör du själv. Du löser ett festivalpass och sedan är det fritt att delta i aktiviteter och föreläsningar.
Startavgiften till Linnés Fjällmarsch ingår den också. Festivalpasset kostar 495:- Medlemmar Friluftsfrämjandet betalar 295:-. Idre Fjäll har fina erbjudanden på boende. Du som hellre bor i tält gör det.

Turglädje är ett arrangemang av Bergans och Älvdalens Utbildningscentrum i samarbete med Friluftsfrämjandet och Idre Fjäll.

Hur går det till?

Turglädje startar på torsdag kväll med information, föreläsningar och bildvisningar. Sedan rullar programmet igång med aktiviteter, kurser och Linnés Fjällmarsch från och med fredag morgon. Allt du behöver är ett Festivalpass. Arrangemanget avslutas på söndag eftermiddag. Självklart deltar man i de aktiviteter man själv önskar och kommer och åker när man vill.

Linnés Fjällmarsch
Städjan är den mest framträdande toppen i den södra delen av den svenska fjällkedjan. En smal sadel binder samman fjällets två karakteristiska toppar, den högsta är den norra, 1131 meter.
Den först nedtecknade bestigningen av fjället Städjan är författad av Carl von Linné från hans resa i Dalarna.

Häng med på Linnés Fjällmarsch upp på Städjan i Carl von Linnés fotspår!

Aktiviteter och föredrag

Under Turglädje erbjuds en rad aktiviteter, kurser och föreläsningar.


Festivalpass

Boka Festivalpass för hela festivalen eller köp dagspass på plats.


Bo och resa

Idre Fjäll erbjuder prisvärda boendealternativ under Turglädje.


Arrangörer

till toppen